Frontmen legendarne “Azre” oglasio se povodom tvrdnji Siniše Škarice, urednika “Kroacija rekordsa”, da je ova diskografska kuća vlasnik snimaka grupe.

Branimir Džoni Štulić oglasio se povodom nedavne izjave Siniše Škarice o vlasništvu nad snimcima “Azre”. On je za hrvatski portal “Tris” izjavio sledeće:

“Ja sam Azra! Jedini plaćam članarinu i nemam nijedno hrvatsko krvno zrnce, niti sam dijete iz hrvatsko-srpskog braka. Dakle, Azra nije hrvatski bend, kao što ni “levis” farmerke nisu iz Varaždina, mada su ih proizvodili osamdesetih”, rekao je Štulić povodom Škaričine tvrdnje da je vlasnik snimaka i izvođačkih prava “Kroacija rekords”, odnosno nekadašnji “Jugoton”.

Frontmen čuvene grupe ističe da mu čelnici diskografske kuće nikad nisu pokazali nijedan valjani papir kojim bi potkrijepili svoje tvrdnje da su vlasnici njegovog materijala i da imaju pravo na izdavanje svih ovih godina.

“‘Kroacija rekords’ krije autorske ugovore i podmeće neke od izvođačkih, a u Hrvatskoj se do suda ne može.  Suđenje je načelno moguće kada su u pitanju članovi istog kluba (kao MOL i INA), a u ovom slučaju to nije tako. Jer ako poslije pet godina ističu izvođačka prava, zašto Lajneru i Hrnjaku opet plaćaju? Meni nikad ništa nije bilo plaćeno. Sve sam svojim sredstvima plaćao. Nisu povukli ni javno izrečene tvrdnje da nemaju moju adresu i upravo zato su čudovišno i proglasili moje vlasništvo državnim. To je neopisiva bagra i ne svete se samo meni, nego truju sve oko sebe. To je čisto zlo i s njim nema mirenja. Zato, neka me skinu sa svojih službenih stranica i “vikipedija”, imaju dovoljno svog poganog stada”,  poručio je Štulić.

Srbija danas