Veterani Vlasenice pobjednici su tradicionalnog devetog susreta “Turnir prijatelja” održanog u Banjaluci u sklopu Grada, 22. aprila u organizaciji Udruženja veteran FK Vrbas.

Vlasenica je u finalu nakon nerješenog rezultata 1:1 protiv domaćina Vrbasa boljim izvođenjem penala osvojila prvo mjesto. Treća pozicija pripala je selekciji veterana iz Kosovske Mitrovice-Gračanice, dok je posljednje pripalo Mokroj Gori iz Zubinog Potoka. Mitrovčani i Gračaničani su slavili protiv Mokre Gore rezultatom 2:0. U polufinalnim susretima Vlasenica je pobijedila Mokru Goru 3:0, a Vrbas Trepču-Gračanicu sa 2:0

-Tradicionalni deveti „Turnir prijatelja“ završen je sa željem da ga nastavimo i nikada ne prkinemo. Naša braća sa Kosmeta uvijek su dobro došla u Banjaluku. Poslije takmičenja bilo je i treće poluvrijeme – istakao je Milorad Arlov, predsjednik Udruženja veterana FK Vrbas i odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

On je uručio pehare pobjedniku i svim učesnicima turnira, kao i zahvalnicu na svečanoj Akademiji u Laktašima načelniku ove Opštine Miroslavu Kodžomanu za nesebičnu pomoć i opstanku Srba i srpske djece na Kosmetu. Takođe, uručio je zahvalnicu i Sportskom Žurnalu i novinaru Slavku Basari za veliku medijsku pomoć i promociju Udruženja. Na zahvalnici piše da je dodjeljena za „nesebičnu pomoć opstanku Srba i srpske dece na Kosovu i Metohiji“.

-Sportski Žurnal je kroz naše mnoge uspješne humanitarne akcije nesebično pomogao opstanak Srba i srpske djece na Kosmetu. Novinar Žurnala Slavko Basara je svih ovih godina bio uz nas i putovao nekoliko puta na Kosmet. Bio je sa nama i 2012. godine  na Gazimestanu kada nam je šiptarska policija poparala, poskidala i oduzela majice sa ćirilinim natpisom „BRAĆO SA VAMA JE REPUBLIKA SRPSKA“ – istakao je Milorad Arlov.