Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da će Savez za promjene nakon vaskršnjih praznika odrediti datum i povod protesta opozicije u Republici Srpskoj.

Bosić je rekao na javnoj tribini SDS-a u Derventi pod nazivom “Spasimo Srpsku, spriječimo pljačku” da će protest opozicije biti održan u maju.

On kaže da vlast u Srpskoj, umjesto da rješava probleme građana, “prijetnjama plaši sve one koji ukazuju na probleme”.

“Vidjeli ste priču oko protesta opozicije i najave iz vlasti da će održati kontraproteste u isto vrijeme i na istom. Poručujem im da nas ne mogu ućutkati, zaplašiti i kupiti. Narod će se izboriti za svoja prava i da slobodno izrazi svoje mišljenje”, rekao je Bosić.

Predsjednik SDS-a tvrdi da vlast u Srpskoj “po svaku cijenu moli za kredite i prihvata sve uslove da bi ih dobila” i ističe da je Srpska politikom koju vodi vlast “dovedena na prosjački štap”.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da nije tačno da SDS i Savez za promjene žele da kriminalizuju Republiku Srpsku i ističe da će biti otvorene sve kriminalne afere.

Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević kaže da je vlast u Srpskoj došla u fazu da “moli Međunarodni monetarni fond za kredit koji postavlja uslove za prenošenje nadležnosti u bankarskom sektoru”.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Derventa Nade Planinčević izrazio zadovoljstvo što je tribina održana u Derventi, gdje SDS bilježi trend povećanja glasova na izborima, dodajući da vjeruje da će na lokalnim izborima doći do promjena.

Tribini u Derventi prisustvovale su delegacije SDS-a iz Broda i Modriče, ali i predstavnici opštinskih odbora PDP-a i NDP-a Derventa.

SRNA