Na predstojećim izborima Zavetnici će za glasove najviše zakidati SRS i koalicije DSS-Dveri. Ipak, iz tih stranaka se rijetko može čuti riječ kritike na račun Milice Đurđević i njene stranke. Ali zato sa strane proevropskih stranaka i medija pljušte i kritike i uvrede.

Kažu, Zavetnici su nastali od radikala, Đurđevićka, Stefan Stamenkovski i glavne face oko njih su bili članovi SRS. Bolje od srpskih radikala, nego od evropskih „demokrata“. Bolje biti politička„rodbina“ Šešelju, Vučiću i Nikoliću, nego Đinđiću i Čedi Jovanoviću. Iz DS je nastalo 15 stranaka, ni Dragoljub Mićunović ne bi znao da ih sve pobroji. Radikali su izrodili samo dvije. SNS je najjača u Srbiji, SRS treća po jačini. Podržava ih više građana nego sve ostale stranke zajedno.

Tvrde, Zavetnike formirala državna bezbjednost. Pa „tajna“ policija je učestvovala u formiranju većine stranaka u Srbiji. I neke od najvećih u sebi imaju DNK  Radmila Bogdanovića, Zorana Janaćkovića i Jovice Stanišića.

Vjerovali ili ne, Milici i njenim saradnicama za manu nalaze i to što su mlade i lijepe. Kažu, sve studentkinje, u prosjeku imaju samo 22 godine. Ali im nimalo ne smeta što u kampanji DS učestvuje Vesna Pešić sa svojih 375 ljeta. Niti što se na listama većine drugih stranaka nalaze frizerke i daktilografkinje.

I, zamislite, Milica i drugarice, bezobraznice jedne, na mitinzima nose štikle i kratke suknje, upadljivo su našminkane i preferiraju seksi stil. Preferirale bi ga i druge da imaju šta da našminkaju i pokažu. I da štikle mogu da izdrže njihove kilograme.

Otkrili su i da Milica, kad govori, krešti. Za razliku od umilnih glasića Jelene Milić, Staše Zajović, Nataše Kandić ili Sonje Biserko.  Da laje protiv Rusa i Srba, kao što one čine, Miličin glas bi im bio kao šaputanje na jastuku.

Sljedeći grijeh Zavetnika je i to što su Milica i Stefan (navodno) momak i djevojka, a u rad im se petlja i Miličin otac, novinar Rajko Đurđević. Ništa novo. Mnogo stranke u Srbiji su porodične firme. Sjetite se uloga koje su u srpskoj politici imale Ružica Đinđić, Danica Drašković i (ni kriva, ni dužna) Jadranka Šešelj.

Dalje, Zavetnici su rusofili. Bolje rusofili, nego anglofili. Istina je da nas i Rusi tretiraju kao devetu rupu na svirali, i oni nas kad god mogu opelješe, teže im je izvući dolar nego ciglu iz zida, ali oni nas bar nisu bombardovali.

Jedan od NATO pješadinaca napisa da će, ukoliko Zavetnici pređu cenzus, parlament dobiti još jednu Vjericu Radetu. Znam šta je pisac htio da kaže, mislio je na oštar jezik, ali znam i da je, što se opšteg obrazovanja i poznavanja poslaničkog zanata tiče, Radeta jedan od najkompletnijih poslanika koji su u zadnjih 25 godina kročili u Skupštinu Srbije.

Jedne dnevne novine se na naslovnoj strani pitaju da li Zavetnici kandiduju poslanike ili starlete. A već godinu dana te, kao i sve novine u Srbiji, iz broja u broj, na naslovnoj i na po nekoliko unutrašnjih strana, reklamiraju prostitutke,  psihopate i razno društveno smeće iz Farme i Parova.

Ne znam da li i ko „stoji“ iza Zavetnika, ali znam da je Milica lepa i pametna Srpkinja i da su ona i njene „zavjetnice“, i izgledom i nacionalnom retorikom, uljepšale predizbornu scenu. Bilo bi dovoljno da prestanu da pričaju srpsku i (pro)rusku priču, pa da sve to priznaju i njihovi kritičari iz NATO ešalona.

Press