U Socijalističkoj partiji u Doboju novih 200 članova.

Neki od njih došli su iz NDP-a i najavili da će izlazaka iz ove stranke biti još. Osipa li se dobojski NDP?

Dobojski NDP prvi su napustili članovi sa Vučijaka. Kažu nisu se slagali sa aktuelnim predsjednikom o donošenju važnih odluka, pa će svoj politički rad nastaviti u Socijalistima.

– Na Vučijaku nas ima 30-tak aktivnih članova NDP-a koji su prešli i koji će preći u SP i ima nas dosta danas koji smo ovdje došli – kaže Siniša Reljić.

Predsjednik NDP- a u Doboju, Sretko Đurković ovim je iznenađen. Uvjerava da većeg razloga za to nisu imali.

– Dešava se i nama vjerovatno zbog nekog nezadovoljstva ili zbog dobre neke ponude, drugog razloga nema – smatra Đurković.

Đurković se našao pod udarom kritike i svog članstva jer nije podržao svoj kadar na mjestu direktora Turističke organizacije Mitru Đuričić, koja je podnijela ostavku na to mjesto pritisnuta namjerom gradonačelnika da djelatnost proširi farmom jelena lopatara. Novi članovi rado su viđeni u SP.

– Socijalističkoj partiji je pristupilo mnogo novih ljudi, mladih ljudi, žena i svih željnih promjena. Raduje me da je s nama, naravno i jedan dio aktivista drugih političkih partija – kaže Srđan Todorović, predsjednik GO SP Doboj.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ističe da se partija širi sa članstvom vrlo uglednih i kvalitetnih, prije svega mladih ljudi, koji u socijalistima vide vjeru i snažnu ideju koju ova partija politički zastupa.

Nezvanično saznajemo da je nezadovoljstvo u NDP-u u Doboju kulminiralo i da ima najava da će uskoro i drugi članovi vratiti članske knjižice.

RTRS