Zlatka Hasanbegovića je na mjesto ministra dovela Katolička crkva i braniće ga do “zadnje kapi krvi”, smatra Stipe Petrina, nekadašnji član “Mosta” i zastupnik u hrvatskom Saboru.
“Svakog ministra ove vlade blagoslovila je Crkva. Za nju bi bilo previše da odu dvojica /ministar veterana rata Crnoja već je dao ostavku/ u tako kratkom vremenu”, pojašnjava Petrina.

Komentarišući Hasanbegovićeve pohvale na račun ustaša, fotografiju sa ustaškom kapom i činjenicu da je svojevremeno pisao za ustaško glasilo “Nezavisna Država Hrvatska”, Petrina napominje da je svijet rekao šta misli o njegovim stavovima.

Petrina odbacuje Hasanbegovićeve tvrdnje da je izložen medijskom linču i poručuje “da osoba sa takvim stavovima ne može biti ministar u vladi države članice EU”.

“On može kao čovjek i istoričar da zastupa te stavove, ali kao ministar ne može i to je – `Amin`. Mora doći u Sabor, obratiti se zastupnicima i građanima i reći da zastupa tezu da je antifašizam `floskula`, kao i da nosi ustašku kapu”, navodi Petrina, a prenose hrvatski portali.

On zaključuje da uopšte nije važno ko je objavio Hasanbegovićeve “radove”, već je samo jedno bitno – da li je to istina.

SRNA