Tri mlada života iz okoline Žepča ugašena su u noći sa subote na nedjelju u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Goliješnica!

U ovoj jezivoj nesreći teško su povrijeđena tri lica, među kojima i jedanaestogodišnje dijete.

Pressu je potvrđeno da su u direktnom sudaru automobila “mercedes” i terenskog vozila “tojota”, austrijskih registarskih tablica, poginuli vozač “mercedesa” Oliver Hrkać (19) iz naselja Tatarbudžak, Monika Antolović (18) iz Goliješnice, koja je bila na mjestu suvozača i njihova saputnica Nevena Mijić (19) iz Orahovice. Istovremeno, teške povrede zadobili su Enisa (42) i Bisera (49) Bekto, te Enisin maloljetni sin E. B. (11), svi iz Goražda, koji su se nalazili u “tojoti”.

Naređena obdukcija

– Tragedija se dogodila nešto poslije 23 časa, na magistralnom putu između Žepča i Maglaja, kod benzinske pumpe “Sliško”. Uzrok stravičnog sudara još se utvrđuje i biće poznat po okončanju istrage. Naređena je obdukcija tijela stradalih, a nakon uviđaja, koji je trajao oko pet časova, oba vozila prevezena su u krug Policijske uprave Žepče – naveli su u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, čiji pripadnici su zajedno sa dežurnom kantonalnom tužiteljkom Adisom Kadušić obavili uviđaj i izuzeli tragove koji će biti upućeni na vještačenje.

U policiji dodaju da su povrijeđena lica vozilima hitne pomoći Doma zdravlja Žepče prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su zadržana na liječenju.

Dežurni ljekar Urgentnog bloka KB Zenica Kasim Spahić juče je rekao da su pacijenti smješteni na Odjeljenje intenzivne njege.

– U Urgentni blok dovezena su tri pacijenta, dvije žene i dječak od 11 godina. Po prijemu, kod B. E. i dječaka su konstatovane povrede stomaka i određeni gubitak krvi, dok je pacijentkinja B. B. zadobila prelom obje natkoljenice i ona je smještena na Odjeljenje traumatologije. Majka i sin su nakon obrade u hirurškoj sali prebačeni na Odjeljenje intenzivne njege. Njihovo trenutno stanje ne može se okarakterisati kao potpuno stabilno, ali uz aparate za disanje oporavak ide planiranim tokom i mi se nadamo najboljem – rekao je dr Spahić.

Federalni mediji navode da je povrijeđena Enisa Bekto, generalna direktorka poznate goraždanske firme “Bekto Precisa”, koja se bavi proizvodnjom industrijskih alata za plastiku i obojene metale.

U policiji i tužilaštvu juče nisu mogli govoriti o uzroku tragičnog sudara, ali su pojedini svjedoci ispričali istražiocima da se tragedija dogodila zbog preticanja.

– Navodno, “mercedes” je preticao jedno vozilo, ali u tom trenutku iz suprotnog pravca je naišao džip, što je prouzrokovalo direktan sudar. Nema sumnje da je riječ i o stravičnoj brzini, jer su oba vozila gotovo potpuno uništena – ispričali su za Press mještani Goliješnice, koji nisu željeli da im pominjemo imena.

Oni dodaju da su tijela nastradalih iz olupine “mercedesa” izvučena tek nakon što su vatrogasci isjekli lim.

– Prizor je bio jeziv jer su se dijelovi uništenih vozila i krv mogli vidjeti svuda. Uviđaj je trajao do jutra, pa su stvorene velike gužve – ispričali su svjedoci koji su bili na mjestu stravične nesreće.

Oni kažu da se tragedija dogodila na nekoliko stotina metara od porodične kuće Monike Antolović, maturantkinje medicinske škole, koja je sa stradalom Nevenom bila nerazdvojna prijateljica.

Najbolji prijatelji

Istovremeno, rodbina i prijatelji poginulih  zanijemjeli su od bola, a malo ko je imao snage da kaže bilo šta o tragediji koja je potresla cijelu BiH.

– Prekinute su tri mladosti, bili su najbolji prijatelji, tek su zakoračili u život i bili su uzor u društvu. Bili su odlikaši, veseli i puni života, kao i većina iz njihove generacije. Nevena je bila aktivna i van škole kao članica Crvenog krsta i glumica Dječjeg pozorišta “Franjo Kovačević Francika”. Ova tragedija potresla je cijelo Žepče, i ta tuga se ne može opisati – kroz suze su poručili prijatelji stradalih.

Od njih smo saznali da je Oliver Hrkać krajem januara napunio 19 godina, a lani je završio srednju školu, nakon čega je pomagao ocu u prevozničkim poslovima.

– Monika je bila aktivna odbojkašica u ŽOK “Žepče”, a Nevena je, uz rad u sportskoj kladionici, volontirala u Crvenom krstu. Na dan pogibije položila je i stručni ispit za njegovateljku, čemu se mnogo radovala i što su kobne večeri proslavljali  – ispričali su šokirani prijatelji ne želeći da im se pominju imena.

Press