Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković rekla je da je ambasador SAD u BiH Morin Kormak, izjavom da “ne želi da se sastane sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom jer ne pokazuje opredjeljenje ka pozitivnoj budućnosti za građane BiH”, još jednom potvrdila da ne poštuje Republiku Srpsku, odnosno izbornu volju većine njenih građana.
“Ali, istina je sasvim drugačija – predsjednik Republike Srpske ne želi da se sastaje s njom, kao diplomatom koji radi protiv Republike Srpske i njenih institucija, koja favorizuje gubitaše sa prethodnih izbora i svojim izjavama direktno radi protiv aktuelne vlasti samo zato što ova vlast neće da urušava Republiku, oduzima njene nadležnosti i radi na unitarizaciji BiH”, istakla je Markovićeva u izjavi Srni.

Ona je dodala da “samo gostovanje Kormakove na BN televiziji, koja je već duže vrijeme predstavlja službeno glasilo takozvanog Saveza za promjene, mnogo govori”.

“Prije svega, da je ambasador Kormak izgubila ne samo političke kriterijume, već i kriterijume dobrog ukusa s obzirom na to da BN televizija godinama slovi kao fabrika laži, neukusa i prostakluka”, ocijenila je Markovićeva.

SRNA