Zagrebčko naselje Šalata zatrpano je jutros lecima protiv Srba u Hrvatskoj u kojima nepoznati autor iz svoje perspektive opisuje njihovo ponašane i stanje u Novinarskom domu, gdje je Srpsko narodno vijeće ove godine obilježilo Božić po Julijanskom kalendaru.

“U Novinarskom domu uvijek samo jedna stranka ima izborni štab i uvijek samo jedna stranka slavi pobjede ili, uz pomoć sumnjive matematike, dovodi u pitanje pobjede drugačije opcije i slavi ”svoje” pobjede. U novinarskom domu se izgovaraju ratničke sintagme tipa ”Ili mi ili oni”, dakle prijetnje – upućene i političkim protivnicima i svima onima koji su se usudili tim protivnicima dati svoj glas. Dokle tako? Vraća li se to na velika vrata 1945. godina”, pita se nepoznati autor, prenio je portal Index.hr.

Nepoznata autorka sjetila se i pravoslavnog Božića od prije mjesec dana i prijema koji je organizovalo Srpsko nacionalno veće.

“Božić, međutim, nije praznik za gospodina Pupovca iz SNV-a, koji u ime i za račun ko zna kojih političkih probisvijeta, zloupotrebljava obilježavanje vjerskog praznika i umjesto poruke mira, povjerenja i radosti vjerničkom narodu šalje huškačke poruke”, stoji u tekstu, čiji je faksimil objavljen na portalu Index.

O performansu razbijanja ćiriličnih ploča pred brojnim gostima tom prilikom u Novinarskom domu, autor kaže:

“Žalosna, zločesta, primitivna i bijedna provokacija razbijanja spomenutih ploča bila je sračunata na ponižavanje Hrvata, posebno onih hrvatskih političara koji su u dobroj vjeri i otvorena srca došli te srijede u Novinarski dom”.

Autor kaže i da mu se nametnula misao da je zgrada Novinarskog doma možda promijenila vlasnika. Možda je, piše, riječ i o koncesiji.

“Dobro, možda je od SNV-a naplaćeno korištenje prostora u Novinarskom domu. Možda, kažem”, nastavlja u tekstu.

“A zasigurno je jako teško živjeti u državi koju ne voliš, u gradu koji ne voliš i s narodom koji ne razumiješ i ne voliš”, zaključuje se u tekstu koji je rasturen po poštanskim sandučićima zagrebačkog naselja.

Index.hr/Press