“Velika četvorka” svjetskog tenisa /Federer, Nadal, Đoković, Marej/ pretvorila se u “velikog Novaka Đokovića”, koji je teniski Mesi, navode svjetski mediji i teniski stručnjaci.
Bio je to gotovo prijateljski kraj – šampion je pobijedio još jednom. Drugi igrač svijeta nije mogao da mu parira, a izgleda da to ne može ni bilo ko drugi, navodi Bi-Bi-Si opisujući novu pobjedu Đokovića na “Australijen openu”.

Đoković uzima titule i pobjeđuje na grend slemovima sa velikim samopuzdanjem igrajući se sa elitnim protivnicima.

“On više ne promašuje”, navodi bivši finalista “Australijen opena” DŽon Lojd, govoreći o Đokovićevoj igri.

Prema njegovim riječima, srpski teniser i svjetski broj 1 uvijek je bio sjajan u odbrani, ali sada je sposoban da se odbrani i da u isto vrijeme napadne i zada udarac protivniku.

Britanski mediji navode da je Boris Beker, bivši teniski šampion i sadašnji glavni trener Novaka Đokovića, svojevremeno rekao za Novaka da je “ulični borac”.

Đoković je, u međuvremenu, igrao 15 finala na raznim turnirima i pobijedio 11 puta.

“Na mentalnom planu, Đoković izgleda kao neko ko ne vjeruje da može izgubiti”, navodi Lojd.

Lojd ističe ulogu Borisa Bekera u Đokovićevim uspjesima. “Noć prije meča svi imaju svoje sumnje, ali kada uz sebe imate nekoga poput Bekera – to čini veliku razliku”, smatra on.

Đoković želi da pobijedi napokon i na “Rolan Garosu” i da postane nabolji teniser svih vremena.

Uz sve to, navode stručnjaci, Đoković ima bar četiri godine za igranje kvalitetnog tenisa i, ako zadrži fokus na svojoj igri i koncentraciju, ko zna koliko titula može da osvoji do kraja karijere.

SRNA