Mladi fudbaleri Rudar Prijedora rođeni 2000, 2001. i 2003. godine minulog vikenda gostovali su u Sloveniji gde su igrali prijateljske utakmice sa Krkom u Novom Mestu i Olimpijom u Ljubljani.

Talentovani „rudari“ su u „deželu“ otputovali na poziv koordinatora Ljubljančana Gregora Židana, nekadašnjeg prvotimca Olimpije i zagrebačkog Dinama, i eks reprezentativca SFR Jugoslavije.

-Naša ekspedicija je brojala 50 članova. Dogovorili smo se sa ljudima iz Krke i Olimpije da nakon završetka prvenstvenih borbi ukrstimo koplja i okušamo se jedni protiv drugih. Bilo je ovo veliko iskustvo za nas, ali ujedno i mogućnost da proverimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na klubove iz Slovenije – istakao je promotor omladinskog pogona Rudar Prijedora Slaviša Kralj.

Na proputovanju u Ljubljanu mladi „rudari“ (generacija 2002) su pod svetlošću reflektora odigrali utakmicu sa vršnjacima iz Krke u Novom Mestu. Iako je domaćin bio ubedljiv i pobedio sa 4:0, Priejdorčani su došli do dragocenog iskustva, a upoznali su se i sa sistemom rada u Krki.

Trener Draženko Vujičić je svim igračima pružio šansu na ovom meču u kojem je izveo dva tima, a koja su odigrali dva različita poluvremena. Međutim, uprkos porazu prikazanim možemo da budemo zadovoljni. Posle utakmice usledio je put u Ljubljanu gde smo sutradan odigrali tri utakmice sa Olimpijom – referisao je Kralj.

Utisak nakon poraza u Novom Mestu generacija 2002. popravila je protiv Ljubljančana odigravši nerešeno 2:2. Strelci za goste iz Prijedora bili su David Kaurin i Sergej Vuruna. Generacija 2001. godišta je visoko poražena od prvaka Slovenije u ovom uzrastu visokih 0:8. Generacija 2000. je pozitivno iznenadila jer je odigrala fantastičnu utakmicu koju je izgubila u poslednjih pet minuta kada su primljena dva gola (0:2).

-U ekipi domaćina sastavljenoj od dečaka rođenih 2001. godine, a koja je po rečima ljudi iz Olimpije najbolja njihova selekcija imaju dva igrača koje prate skauti Intera i Juventusa, pa zato ne treba da čudi visok poraz naših dečaka koji su bili i oslabljeni bez tri prehlađena fudbalera. Sa ovih gostovnja nosimo pozitivne utiske i pun su pogodak, a sa predstavnicima Krke je dogovorena utakmica u konkurenciji kadeta 1999. i juniora 1997. u februaru sledeće godine u Prijedoru, a sa juniorskim timom Olimpije 1998. godište u junu kao i sa selekcijom 2002 – rekao je na kraju Slaviša Kralj promotor omladinaca Rudar Prijedora.

Sa decom, pored Kralja, na ovom gostovanju su bili još trener Draženko Vujičić i predstavnik omladinskog pogona Dejan Vujanović.

prijedor24h