Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević za naredne kvalifikacije za Mondijal u Rusiji 2018. godine želi da među Zmajeve unese svežu krv, da ih ojača novim imenima kako bi pokušao da ponovi uspeh svog prethodnika Safeta Sušića koji je BiH odveo na Svetsko prvenstvu u Brazilu prošle godine.

Tako je selektor Baždarević gledao utakmicu Lige šampiona u Lionu između domaćeg istoimenog kluba i belgijskog Genta za koji je nastupao Danijel Miličević (29). Srbin poreklom iz Ugljevika a koji je rođen u švajcarskoj Belinconi jedan je od glavnih kandidata da postane reprezentativac BiH u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Posle meča Miličević, koji je bio upoznat činjenicom da ga selektor Baždarević prati i posmatra je rekao:

-Nisam imao pritisak. Znam da me pratio Mehmed Baždarević, ali ovo nije prvi put, tako da je sve na selektoru. Videćemo da li će na moje ime uslediti poziv iz Fudbalskog saveza BiH – rekao je Miličević koji je u omladinskim selekcijama nosio grb Švajcarske.

On je potvrdio da je razgovarao sa selektorom, ali ostao je „zakopčan do grla“:

-Ne mogu da otkrijem detalje razgovora, naredni period doneće sve odgovore da li ću zaigrati za BiH. Pratio sam i dosad sve utakmice Zmajeva. Bosna i Hercegovina je selekcija sačinjena od odličnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Sve ih poštujem, a ako insistirate izdvojiću Edina Džeku i Miralema Pjanića. Reč je o istinskim velemajstorima. Od igrača u reprezentaciji od ranije poznajem Senada Lulića i Ervina Zukanovića – dodao je Danijel Miličević.

Sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca Danijel Miličević ukrasio je odličnu partiju na „Žerlanu“. Gent je pobedom (2:1) napravio korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona. Belgijski šampion će u slučaju trijumfa nad Zenitom u poslednjem kolu grupne faze sigurno proći u drugi krug, što bi bio istorijski uspeh s obzirom da je debitant u ovom takmičenju.

-Sve je u našim rukama. Svi u klubu smo optimistični, iako je preteško pobediti Zenit koji je bio uspešan na svim dosadašnjim mečevima. Nije isključeno i da nam se u slučaju poraza poklopi rasplet u drugoj utakmici naše grupe. Kako god, sam plasman u Ligu prvaka je veliki uspeh za Gent, jednako kao i osvajanje šampionske titule u Belgiji – rekao je Miličević.

Miličeviću veći motiv na „Žerlanu“ od dolaska selektora BiH Mehmeda Baždarevića nije ni trebao. Odlične igre u Gentu ne prolaze nezapaženo, pa Danijel ne isključuje mogućnost odlaska možda već u januaru u neki drugi klub.

-Vidjećemo šta će biti već u januaru, a posebno narednog leta po okončanju sezone – ostao je tajnovit potencijalni reprezentativac BiH poreklom iz Ugljevika.

Danijel Miličević je u pet dosadašnjih mečeva Lige šampiona postigao dva pogotka uz jednu asistenciju. U belgijskoj Jupiler ligi takođe je bio strelac dva gola, uz dve asistencije.

prijedor24h