Nadam se da će naši igrači protiv Slobode ostaviti srce na terenu i pobediti za naše navijače koji nažalost neće moći da gledaju ovu utakmicu zbog kazne od strane Saveza. Protiv Željezničara se vidjelo koliko nam je podrška s tribina važna, ali šta da se radi ni ta okolnost nam, uz loše vrijeme, ne ide na ruku.

Ovo je istakao šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac na konferenciji za novinare pred susret sa liderom premijerligaškog karavana Slobodom iz Tuzle (subota, 13 časova).

-Poznajemo dobro ekipu Slobode, ali znamo i naše mogućnosti. Dobre stvari ćemo pokušati da prikažemo, a loše prikrijemo kako bi došli do povoljnog rezultata. Ako naši fudbaleri kao u posljednje tri utakmice daju sve od sebe, pokažu htijenje, zalaganje i izgaranje smatram da dobar rezultat po nas neće izostati – dodao je Jelisavac.

On je o predstojećoj utakmici sa Tuzlacima rekao još i ovo:

-Sama činjenica da nam u goste dolazi prvoplasirani tim govori mnogo toga, možda je Sloboda u ovom trenutku i najbolja ekipa u eliti što je pokazala i dosadašnjim rezultatima. Po nas ova utakmica dolazi u nezgodno vrijeme kada imamo mnogo kadrovskih problema. I dalje su povrijeđeni Mirza Džafić, Dejan Kojić i Edvin Hamzić, Stipe Miloš i Filip Arežina se vraćaju, Čedomir Ćulum ima tri žuta kartona, dok su se Dalibor Kozić i Zoran Milutinović žalili na virozu. Nadam se da će stisnuti zube. Bez obzira na probleme koji nas pritišću nadam se da ćemo prikazati maksimum agresivnosti i zalaganja da stignemo do pobjede.

jovičic

Mladi reprezentativac BiH iz redova Aleksandar Jovičić je takođe optimista:

-Sloboda igra možda najbolji fudbal u Premijer ligi BiH i to je samo po sebi veliki motiv za nas. Čeka nas težak teren i teški uslovi za igru, a s pobjedom bi lakše ušli u posljednje kolo i gostovanje kod Olimpika. Što šef kaže u ovih 180 posljednjih jesenjih minuta trudićemo se da nam zima ima smisla, odnosno da ostanemo u trci za opstanak. Sada se nalazimo među šest ekipa koje ispadaju, ali vjerujem da na proljeće možemo do opstanka.

prijedor24h