Horoskop kaže da svaki znak ima ono nešto što mu kasnije upropasti brak.

Ovan je znak individualizma, teško se prilagođava, poslije nekog vremena zbog lošeg prilagođavanja, primijeti da se partner promijenio, preovlada ljubomora, sumnja, samim tim stvori energiju za razvod. Često se može pojaviti i treća osoba. Ovdje fali više obostrane komunikacije i manje nervoze.

Bik se trudi u početku oko svog partnera, a kada dođe do braka, onda se opusti, zavali u fotelju uz klopu i omiljeni film. Brak treba održavati iz dana u dan. Ovdje brakovi pucaju zbog pasivnosti ovog znaka, taj znak nikako da shvati da je teže održavati brak nego ući u brak.

Blizanci, su veseli, ali znaju da budu i jako površni. Partner ih često ne razumije, ne može sa njima da se dogovori i sumnja u njihove emocije. Blizanci moraju naučiti da u braku trebaju biti mnogo odgovorniji, ili ode brak.

Rak često od braka napravi agoniju. Stalno kukanje kako je njemu teško, kako milion stvari nije odradio zbog nekoga, okolnosti, a nikada ne priznaje svoju krivicu, dovodi do pucanje braka.

Lavovi se često zanesu, svu pažnju usmjere ka sebi, zaborave da više nisu sami da nisu centar svijeta, da trebaju sve dijeliti, i na kraju zbog toga sami sebi naprave da budu sami.

Djevice rade sve proračunato, to nekada može da ubaci dosadu i monotoniju u braku. Ako se malo ne opuste, već kinje svog partnera oko bezveznih sitnica a suštinski ne umiju da pokažu emocije, ode brak.

Vaga ima fine manire, ali to nije dovoljno da bi brak opstao. Svojom sumnjom, promejnljivim raspoloženjem, pa ponekada i prevarom, mogu uništiti svoj brak.

Škorpije su znaci koji kada vole, stvarno vole. Dešava se da prevare svog partnera, ali to ne znači da ga ne vole. Mada partner to ne gleda tako i ako ne kanališu svoje strasti, partner ih ostavi.

Strijelac voli slobodu i veliko je dijete, teško ga je pratiti. Strijelac i mirna luka, nikako ne idu zajedno, tako da često ovdje može doći do propadanja braka, jer je Strijelac i u braku ostao dijete, i to ga tjera ka slobodi, ka razvodu.

Jarac ima veliki problem da se oslobodi svojih strahova da će poslovno i finansiski propasti. Često zbog posla žrtvuje porodicu. Opsjednutost materijalnim stanjem vodi ih do prekida braka.

Vodolija je znak slobode, nepredvidljiv, teško ga je prattiti. Inače pretjerana želja za slobodom je ono što vodi ka razvodu pripadnike ovog znaka.

Ribe su sklone iluziji, idealizaciji, ali kada nađu partnera, neke otkriju realnost, ali neke ne i traže nešto idealno, nešto što ne postoji. To stvara sumnju, depresiju, nesigurnost i polako udaljava njenog partnera od nje.