Policajci sa dugim cijevima od danas u Brčkom patroliraju gradskim ulicama s ciljem postizanja višeg stepena bezbjednosti nakon nedavnog bombaškog napada u Zavidovićima.

Portparol brčanske Policije Halid Emkić kaže da Plan operativnog djelovanja u ovakvim situacijama predviđa aktiviranje svih policijskih kapaciteta koji mogu doprinijeti stvaranju bezbjednog okruženja.

“Naši policijski službenici postavljeni su da djeluju planski i da u slučaju bilo kakve potrebe mogu adekvatno da reaguju. Za sada nemamo bilo kakva saznanja o eventualnom destruktivnom djelovanju grupa ili pojedinaca, ali veoma je značajno da smo spremni ako do toga dođe”, rekao je Emkić novinarima.

On je podsjetio da je u Planu operativnog djelovanja Policije distrikta Brčko među prioritetima stvaranje visokog nivoa bezbjednosti svih građana, a da je ovo samo jedna od mjera koje su vidljive.

“Veći broj mjera drži se u tajnosti, a planom je svakako obuhvaćeno i obezbjeđivanje objekata i institucija koji su od vitalnog značaja kao što su škole, obdaništa, bolnice i druge ustanove gdje se preduzimaju posebne mjere i radnje”, istakao je Emkić.

Pripadnici brčanske Policije naoružani dugim cijevima već treći dan sprovode pojačane mjere kontrole vozila i putnika na putnom pravcu prema Gornjoj Maoči, gdje je nastanjena vehabijska zajednica.

SRNA/Press