Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) smatra da “histerična reagovanja” lidera opozicije u Republici Srpskoj na informacije o postojanju plana njihovog zajedničkog djelovanja sa određenim međunarodnim centrima moći na rušenju aktuelne vlasti dokazuju opravdanost takvih sumnji, što bi moralo da bude ozbiljno upozorenje svima koji su na poziciji odbrane Srpske.

“Umjesto da debati o svom političkom djelovanju u tom pogledu pristupe argumentima, lideri opozicije su se brutalno obrušili na medije koji su prenijeli informaciju da bi se rukovodstvo Srpske, na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, moglo naći na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, prije svega, u interesu građana Srpske”, saopšteno je iz SNSD-a.

U SNSD-u ističu da to ne treba da čudi, jer su lideri opozicionih stranaka u Srpskoj odavno pristali da budu dio snaga čiji je ideolog američki teoretičar DŽin Šarp, “otac” takozvanog “nenasilnog otpora” koji, kao po pravilu, dovodi do nesreće tamo gdje se primjenjuje.

“Dokaz za to su upravo konstantni brutalni napadi na medije koji im nisu po volji, svakodnevni pokušaji rušenja autoriteta najvažnijih institucija Srpske, razni takozvani performansi koji treba da uvuku građane u prljavu političku igru i još mnogo toga iz priručnika ‘obojenih revolucionara’ koji širom svijeta donose nesreću onima za čija se prava navodno zalažu”, napominju iz SNSD-a.

SNSD podsjeća da su građani Srpske već nebrojeno puta imali priliku da vide plodove takozvanog “nenasilnog otpora” da bi povjerovali u lažna obećanja “političke pješadije prema Srpskoj nedobronamjernih zapadnih sila, koja je zarad ličnog interesa spremna da žrtvuje interes cijele zajednice”.

U ovoj stranci smatraju i da je za Srpsku veoma bitna činjenica da članstvo opozicionih stranaka uviđa da se njihovi lideri sve manje zalažu za opšti, a sve više za lični i interes stranaca.

“Republici Srpskoj, kao demokratskom društvu, izuzetno je važno da ima jaku opoziciju, ali dobronamjernu, koja nije podanička, kako bi na konstruktivan način u predstojećem vremenu punom izazova doprinijela odbrani interesa, prije svega, Republike Srpske”, poručili su iz SNSD-a.

Ruska agencija “Sputnjik” ranije je objavila da bi predsjednik Srpske Milorad Dodik mogao da se nađe na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, prije svega, u interesu građana Srpske.

“Sputnjik” je objavio da je imao uvid u tajni plan djelovanja opozicije Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj predvođene predsjednikom Dodikom, što su predstavnici opozicije odbacili, optuživši medije za falsifikovanje istine i zvaničnih stavova Rusije u dnevnopolitičke svrhe.

SRNA