Četrdesetosmogodišnja E. G. iz Janje poginula je, a njen suprug M. G. (59) i sin M. G. (20) povrijeđeni su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u mjestu Banj Brdo na Majevici, kada su automobilom BMW sletjeli s puta i survali se u provaliju duboku oko 100 metara.

Nesreća se dogodila danas oko 11 časova, na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla. Očevici nesreće tvrde da je porodica putovala prema Tuzli i da su se kretali u koloni od više vozila, kada je dvadesetogodišnji M. G. u jednoj krivini iznenada izgubio kontrolu nad BMW-om i sletio s puta. Nakon toga survali su se u provaliju, duboku oko 100 metara. Automobil se više puta prevrnuo u snijegu i na kraju se zaustavio na krovu.

– Više vozila išlo je u koloni i ja sam bio ispred tog BMW-a. Padao je snijeg i put je bio veoma klizav i zaista niko nije vozio brzo, jer to uslovi na putu nisu dozvoljavali. Po ulasku u krivinu BMW je išao za mnom, ali na izlasku iz krivine jednostavno je nestao i više ga nisam vidio u retrovizoru. Nekoliko vozila se zaustavilo i tada sam shvatio da je došlo do nesreće, a potom sam u provaliji ugledao BMW, koji je bio okrenut na krov. Ne znam šta se tačno desilo, ali pretpostavljam da je nesreći kumovao klizav put, posebno zbog toga što je vozač bio neiskusan, a BMW ima zadnju vuču i vrlo je nezahvalan za vožnju po snijegu – ispričao je očevidac nesreće, koji je insistirao na anonimnosti.

On kaže da je više vozača i slučajnih prolaznika odmah priteklo u pomoć unesrećenima, a pozvali su policiju i hitnu pomoć. Kada su prišli vozilu muškarci su bili svjesni, dok nesrećna žena, koja je bila na mjestu suvozača, nije davala znakove života. Nažalost, nije joj bilo pomoći i ljekari su samo ustanovili smrt, dok su njen sin i suprug prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje im je ukazana medicinska pomoć. Iako su ljekari željeli da ih zadrže u bolnici obojica su odbili hospitalizaciju, tako da stepen njihovih povreda zasad nije poznat.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rekao je za Press da je uviđajem utvrđeno da je BMW-om upravljao sin nastradale žene, M. G. (20), ali da se tačan uzrok i okolnosti nesreće i dalje istražuju.

– Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela nastradale, kao i vađenje krvi i urina od dvojice povrijeđenih, da bi bilo utvrđeno da li su bili pod dejstvom alkohola. Više svjedoka je izjavilo da je put bio klizav, ali uzrok nesreće još nije utvrđen  – naveo je Arnautović.

Press