Kiša i snijeg sutra će padati u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a dnevna temperatura neće prelaziti 10 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti osjetno hladnije sa snijegom u višim i kišom u nižim predjelima. Susnježica i vlažan snijeg ponegdje su mogući i u nižim krajevima na zapadu i sjeveru, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana padavine će postepeno slabiti, a na sjeveru i zapadu će prestati, pa su popodne mogući i kraći sunčani intervali.

Duvaće slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na jugu i jugoistoku umjeren do pojačan južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do četiri, na jugu do sedam, dok će u višim predjelima biti ispod nule. Najviša dnevna temperatura od tri do sedam, na jugu do 10 stepeni.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju slabe padavine, kišu u Hercegovini, a u ostalim krajevima susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura vazduha ispod nule, a najviše dnevna neće prelaziti devet stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

Najhladnije danas je bilo na Mrakovici gdje je temperatura vazduha u 13.00 časova pala na jedan stepen, dok su Neum i Rudo sa 18 stepeni bili najtopliji.

U Prijedoru, Bihaću, Gradačcu i Sanskom Mostu izmjereno je šest stepeni, u Banjaluci, na Čemernu i u Tuzli bilo je sedam, u Bijeljini i Doboju osam, na Ivan-sedlu i u Zvorniku devet, na Han Pijesku, u Kalinoviku, Gacku i Mrkonjić Gradu 10, u Nevesinju 11, a u Srebrenici i Livnu 12 stepeni.

Na Sokocu, u Šipovu i Ribniku izmjereno je 13 stepeni, u Bileći, Foči i Bugojnu 14, u Trebinju, Sarajevu i Zenici 15, u Mostaru i Goraždu 16 i u Čapljini 17 stepeni Celzijusovih.

NN