Ali da li ste znali da ono utiče na vašu liniju i fizičko i psihičko zdravlje?
U svakoj zdravoj vezi postoje svađe, ali one nisu konstantne. Ako se prečesto svađate sa partnerom, stradaće vaša veza, ali i zdravlje. Saznajte šta se sve dešava u vašem telu kada se stalno svađate.
Diže vam se pritisak
Doslovno! A što se više svađate, to ćete imati viši pritisak koji može da dovede do brojnih zdravstvenih problema i bolesti srca. Sledeći put kad krenete da se svađate, radije prošetajte i smirite se.

Iscrpljeni ste

Posle svađe se verovatno osećate kao da je preko vas prešao voz. Zašto biste svoju energiju trošili na nešto što ne donosi ništa lepo? Bolje je iskoristite za nešto u čemu uživate.

Padate u depresiju

Istraživanja pokazuju da su depresivni ljudi skloniji gojenju od onih vedrijeg raspoloženja, a ako u celu priču ubrojite i prvu tačku, jasno je da svađa nikako nije dobra ideja za vas.

Želite lošu hranu

Verovali ili ne, žestoka svađa može podstaći lučenje grelina, hormona koji pomaže u regulaciji apetita. Naučnici smatraju da je upravo grelin zaslužan za povećanu želju za slatkišima i masnom hranom. U prevodu, konstantne svađe mogu da znače da će vam biti potrebne za broj veće farmerke.

besnopile.rs