Banjalučki novinari juče su imali pune ruke posla. Dan su počeli potragom za medvjedom koji se poslije nekoliko dana lutanja po Lijevču polju odjednom pojavio gotovo u centru Banjaluke. Alarmirani su lovci i policija koji su s dugim cijevima opkolili zlosrećnog medu. Mediji su počeli da se utrkuju oko toga ko će objaviti svježiju vijest o “opsadi medvjeda” ili fotografiju šiblja u koje se sakrio, a na portalima su počeli da se nižu komentari o tome da li će medo biti ubijen ili uspavan. I taman kada su se mediji naoštrili i stali u odbranu mede nakon saznanja da u RS ne postoji puška za uspavljivanje divljači, zbog čega će “šumski car” morati platiti životom, pojavila se mnogo krupnija zvjerka.

Na kapiji Kazneno-popravnog zavoda Tunjice pojavio se glavom i bradom – Mile Radišić. Bjegunac pravosnažno osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu koji se od marta ove godine i bjekstva u Srbiju tamo redovno sastajao sa “kolegom po bjekstvu” Goranom Suvarom i uredno javljao medijima, niotkuda se pojavio i pokucao na prozor prijavnice zabezeknutim zatvorskim čuvarima.

Nakon oporavka od prvobitnog šoka koji je bio veći nego da su ugledali međeda, zatvorski čuvari su se trgnuli i krenuli na sigurno najtrofejniji ulov u RS. Međutim, za razliku od policije, zatvorski čuvari na svoj trofej nisu krenuli s dugim cijevima, već s uzvikom – “Hvataj ga živog”! I tako je zlosrećni medo, zbog toga što se nije plašio ljudi, platio glavom, dok se Mile, zbog toga što je znao ljude, odjednom pojavio pred zatvorom, kao da nema ništa sporno u tome što je osam mjeseci bježao od zakona.

Kako je prešao preko granice, ko ga je dovezao do zatvora na Tunjicama i kakav će tretman imati, pitanja su kojima će se mediji baviti narednih dana. Juče su imali posla i oko nastavka suđenja Dodik-Bosić na kojem se pojavio samo tuženi lider SDS-a i novinarima dao dokumentaciju koja, kako tvrdi lider najjače opozicione stranke, dokazuje učešće predsjednika RS i lidera SNSD-a, Milorada Dodika, u nezakonitim radnjama.

Ipak, Mile i međed su bacili u sjenu sudsku sagu između šefa države i lidera opozicije. I da, još nešto, SIPA je juče uhapsila šestoricu oficira VRS optuženih za ratne zločine. Ali koga to zanima! To više nije ni vijest, sram nas bilo, sve odreda! Ako ni zbog čega, onda zbog referenduma, koji kad god da bude, njima neće pomoći!

Press