Partija demokratskog progresa /PDP/ saopštila je da izjava lidera DNS-a Marka Pavića da će njegova stranka biti pomiritelj između dva srpska bloka predstavlja “čistu manipulaciju i lažno predstavljanje” jer je DNS dugogodišnji član koalicije SNSD-DNS-SP.
PDP smatra da je nekorektna i netačna Pavićeva tvrdnja da većina građana Republike Srpske ne podržava vlast na nivou BiH.

“Mladen Ivanić je većinom glasova pobijedio Željku Cvijanović, kandidata kojeg je podržavao DNS, nakon čega su pobjedničke stranke formirale Savjet ministara”, navodi se u saopštenju.

PDP pozdravlja smirujuće tonove sa sastanka političkih lidera sa NJegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom, te poziva sve aktere na političkoj sceni da se ne služe, poput današnjeg nastupa Pavića, netačnim tvrdnjama.

Pavić je istakao danas da je DNS spreman da razgovara sa svima ako bi to bilo u interesu očuvanja ustavnog poretka Republike Srpske i boljeg života građana, te naveo da DNS poštuje to što je na nivou Republike Srpske jedna vlast, a na nivou BiH druga.

SRNA